4 super handige gadgets voor op backpack reis!

Elke backpacker weet dat je altijd goed voorbereid op pad moet gaan. Niet teveel spullen meenemen, maar alleen maar het meest essentiĆ«le. Dat gezegd hebbende is er altijd wel een heel klein beetje ruimte in de rugzak over voor een paar leuke – en handige! – gadgets.

Hieronder een aantal gadgets waar je niet meteen zult denken bij het inpakken van je backpack maar die wel handig en leuk zijn!

GoPro camera

Laten we maar meteen met de leukste – en meest prijzige – gadget beginnen. Als je op een ietwat avontuurlijke backpack vakantie gaat is het geweldig om een GoPro actie camera mee te nemen. Ze zijn prijzig, maar dan heb je ook wat. Een kleine actiecamera waar je super gave video’s en foto’s mee kunt maken. Het mooiste van alles, het ding kan tegen een stootje.

Sterker nog, de GoPro camera is speciaal gemaakt om onder extreme omstandigheden te gebruiken. Bij een onvergetelijk avontuur hoort natuurlijk ook onvergetelijk beeldmateriaal, kijk zelf maar ;-)

Selfie stick

man-selfie-stick-backpack-hiking-lake-mountains-728x592

De selfie stick kennen we ondertussen allemaal wel, maar het is een verrassend handige gadget om mee te nemen op reis. Vooral in combinatie met bijvoorbeeld de GoPro die we hierboven al hebben besproken. Met een selfie-stick hoef je niet per se alleen selfies te maken, maar je kan deze ook prima gebruiken om gave foto’s te schieten vanaf plekjes waar je normaal net niet bij kan of mag! (lees: vlakbij een afgrond…)

Powerbank

41bgx2jTXLL.01_SL500_

Tja, al die elektronica heeft natuurlijk stroom nodig om te kunnen werken. Hoewel je midden in het bos waarschijnlijk geen stopcontact tegen zult komen kun je wel een of twee kleine power banks meenemen voor wanneer telefoon of camera bijna leeg is. We raden altijd aan oom een powerbank te reserveren voor wanneer je telefoon leeg is en je deze in geval van nood toch nodig hebt.

Als je al licht bepakt bent kun je overwegen om een tweede powerbank mee te nemen voor het opladen van je camera of GoPro. Zorg natuurlijk dat je ook de power banks oplaad zodra je de kans krijgt, bijvoorbeeld op een camping, of neem een power bank met een zonnecel zodat je deze tijdens het wandelen kunt opladen!

Multi-tool

1459531682146669558

Oud maar goud! Elke backpacker zou eigenlijk altijd een multi-tool bij zich moeten hebben voor wanneer alle elektronica faalt. Je weet maar nooit wanneer je een stuk touw door moet snijden, een boterham wilt smeren of simpelweg een mini-zaagje nodig hebt om takken te verzamelen voor een kampvuur. Niet vergeten dus!

Reacties zijn gesloten.