De belangrijkste regels voor handbagage

o-AIRPORT-SECURITY-facebook

De regels voor handbagage in vliegtuigen: soms zie je door de bomen het bos niet meer. Want sinds de aanslagen van 11 september in New York zijn de regels flink aangescherpt, en zo nu en dan wijzigen die ook weer. Bovendien heeft elke maatschappij weer andere maatstaven en doen ze ook niet op elk vliegveld moeilijk. Maar om het overzichtelijk op een rijtje te zetten staan hieronder de belangrijkste algemeen geldende richtlijnen, zodat je goed voorbereid op pad kunt.

Wapens

De simpelste eigenlijk: je mag hoe dan ook in geen enkele vorm een wapen mee aan boord nemen in je hangbagage. En dan gaat het niet alleen om pistolen of messen, maar om alle voorwerpen waarmee je eventueel iemand mee zou kunnen verwonden. Dus ook nagelvijlen, schaartjes of scheermesjes zijn verboden.

Vloeistoffen

Dit is misschien wel de categorie waarin het meest verkeerd gaat bij het inpakken van je koffer, want wat mag nu wel en wat niet? De regel is: per vloeistof geldt een maximum van 100 milliliter. Deze moet verpakt zijn in een plastic, afsluitbare zak en die moet je tijdens de beveiligingscontrole los kunnen tonen aan de beveiliging. De vloeistoffen mogen bij elkaar maximaal 1 liter bedragen. Maar ook hier is het goed opletten, want er zijn soms nog meer beperkingen. Zo mag je bijvoorbeeld anti-muggenspray niet meenemen de cabine in, omdat je ook hiermee mensen kunt verwonden/verblinden. En er zijn natuurlijk ook uitzonderingen andersom, bijvoorbeeld als het gaat om babyvoeding. Lees dus altijd vooraf goed de voorwaarden van je vliegmaatschappij door.

Beautyproducten-in-de-Handbagage-2

Dieren

Dieren mogen over het algemeen niet mee de cabine in, tenzij je aan bepaalde regels voldoet. Soms wordt er een uitzondering gemaakt en mag het dier toch mee de cabine in, bijvoorbeeld wanneer het een blindengeleidehond betreft, of als je hem vervoert in een speciale tas. Ben je dit van plan, neem dan tijdig contact op met je maatschappij, want het behelst een hoop papierwerk.

Afmetingen

Er zijn geen vaste regels voor de afmetingen van bagage, maar vaak is een kleine koffer verplicht. Grotere koffers moeten ingecheckt worden. Bekijk vooraf goed welke regels jouw luchtvaartmaatschappij hanteert, want vaak kom je voor dure verrassingen te staan wanneer jouw koffer niet aan de eisen voldoet. De kosten zijn dan vaak hoger dan wanneer je het vooraf regelt.

Er zijn dus strenge regels waar je je aan dient te houden bij het betreden van een vliegtuig. Om vertraging en andere rompslomp te voorkomen adviseren we je dus goed de regels van jouw specifieke maatschappij door te nemen. De belangrijkste regels hebben we nu genoemd, maar ondanks dat kunnen er maatschappijen zijn met andere voorwaarden.

handbagage-infographic-beslistpuntnl-121408

Reacties zijn gesloten.