De bijzonderste wintersportgebieden

Houd je wel van sneeuw, maar gaat een reis door extreme kou je toch net wat te ver, en wil je toch naar een aparte bestemming? Lees dan hier meer over de bijzonderste wintersportgebieden ter wereld.

Bijzondere skigebieden in Europa

De bekende skigebieden in Europese landen als Oostenrijk, Frankrijk en Zwitserland kennen we allemaal wel. Skiën in Scandinavische landen als Zweden en Lapland in Finland is net wat specialer. Hier vind je skigebieden met exotisch klinkende namen als ‘Sodankylä’ en ‘Syötekeskus’. Ook in landen die je misschien eerder associeert met zonvakanties kun je skiën: zo vind je in Italië veel mooie skigebieden.

skigebied-europa-mooi

Skiën in Zuid-Amerika

Wil je graag skiën op het moment dat in Europa de alpenweides nog in bloei staan, dan kun je gaan zomerskiën in Zuid-Amerika. In onder andere Argentinië en Chili vind je uitstekende skipistes. Het skiseizoen loopt hier van half juni tot begin oktober.

Skigebieden in Azië

Het grootste continent ter wereld, Azië, beschikt over de hoogste bergen ter wereld. Toch is de wintersport hier nog onderontwikkeld. Toch zijn er hier wel degelijk skigebieden te vinden. In landen als Libanon, Israël en Iran in westelijk Azië en Japan en Zuid-Korea in oostelijk Azië vind je goede voorzieningen.

Wanneer je een echte avonturier bent, ga je naar onbekende landen als Oezbekistan, Kirgizië,Turkmenistan, Kazachstan, Mongolië en zelfs naar Noord-Korea zijn er mogelijkheden.

skigebied-azie-cliff

Skikleding

Ook wanneer je gaat skiën in minder voor de hand liggende landen, is het van belang om de juiste skikleding te dragen. Je uitrusting bestaat tenminste uit ski’s, handschoenen, skistokken, skihelm en skikleding.

Je skiuitrusting kun je kopen of huren. Laat je goed voorlichten in een gespecialiseerde winkel. Door goede voorlichting voorkom je dat je verkeerd materiaal gebruikt en geblesseerd raakt. Onderdeel van je skikleding moet in ieder geval een waterafstotend skipak zijn. Handschoenen zijn ook belangrijk, want koude handen krijgen tijdens het skiën is niet erg prettig. Een handschoen moet goed kunnen ademen, want je handen transpireren veel.

Zorg ervoor dat je goed voorbereid op reis gaat, zodat je optimaal kunt genieten van je wintersportvakantie in bijzonder gebied!

Reacties zijn gesloten.