De vijf beste reisfilms

Op televisie zijn vaak reisprogramma’s te zien, waar presentatoren je mooie plekjes van landen aanwijzen. Met films spelen verhalen zich vaak al af op mooie plekjes, terwijl ze niet per se gewezen worden. Voor sommige films zijn zelfs speciale reizen beschikbaar die je langs de plaatsen uit de filmscènes nemen. Deze vijf films zijn in ieder geval indrukwekkend en mooi vanaf de bank.

5. Seven Years in Tibet

Een film met Brad Pitt in de hoofdrol. Hij speelt een Australische bergbeklimmer die vrienden wordt met de jonge Dalai Lama ten tijde van China’s overname van Tibet. De beelden van het land zijn erg mooi in beeld gebracht.

 

4. Midnight in Paris

Film van Woody Allen die daarmee zijn liefde aan Parijs verklaart. De stad bruist terwijl het verhaal wordt verteld van een man die op mysterieuze wijze in de jaren ’20 terecht komt met grote schrijvers.

 

3. Life of Pi

Een Indiase jongen belandt in een reddingsbootje op zee met een tijger. Prachtig visuele film met mooie, tropische beelden en een spiritueel verhaal. Een ontdekkingsreis.

 

2. Lost in Translation

Beeldende film met Bill Murray en Scarlet Johansson in de hoofdrollen. Twee Amerikanen voelen zich verloren in Japan. Voor reizigers kan het overweldigende en bevreemdende van een ander land, wat de hoofdrolspelers voelen, bekend voorkomen. Tokio komt wonderschoon in beeld.

 

1. Into The Wild

Aangrijpend waargebeurd verhaal van een Amerikaanse jongen die afstand neemt van de moderne maatschappij en in zijn eentje rond gaat reizen. Zijn eindbestemming is Alaska. Heel mooie (natuur)beelden van Amerika en Alaska en een mooie soundtrack van Eddie Vedder.

Reacties zijn gesloten.