Onvergetelijke activiteiten in Azië

Wanneer je je voorbereid op een reis door Azië, ben je waarschijnlijk vooral bezig met waar je naartoe gaat. Logisch, want je wilt voor jezelf natuurlijk wel een beetje een interessante route uitstippelen. Maar heb je eigenlijk al wel nagedacht over wat je op al die mooie plekken gaat doen? Want bijzondere plaatsen bekijken is hartstikke leuk, maar je leert het land pas echt kennen door ook wat activiteiten te ondernemen. Hoogste tijd dus voor een paar tips!

1. Volg een yogales
Heb je je wel eens afgevraagd waarom Aziatische mensen vaak zo vredig en ontspannen lijken? Omdat een groot deel van hen dankzij yoga elke dag weer helemaal tot zichzelf komt. De beste plek om dat zelf te ervaren is in India, de bakermat van de yoga.

2. Laat een maatpak maken
Vergeet die saaie pakken van de WE en C&A, in het Vietnamese Hoi An kun je voor hetzelfde bedrag een pak speciaal op maat laten maken. Handig voor thuis, maar daarnaast ook nog eens een geweldige herinnering aan je vakantie.

tiger-temple--kanchanaburi---thailand3. Tijgers aaien in Thailand
Dat klinkt als een toeristische trekpleister met weinig aandacht voor het dierenwelzijn, maar niets is minder waar. De tijgers in Kanchanaburi worden prima verzorgd door de monniken die ze houden en elke dag is er voor toeristen de mogelijkheid deze te aaien.

4. Beklim Mount Fuji
Wees niet bang, hiervoor kun je je klimuitrusting thuis laten. Een wandeling naar de top van deze Japanse berg moet echter niet onderschat worden, maar kan prima tijdens een leuke dagtrip met een prachtig uitzicht als beloning.

5. Peking eend proeven in Peking
Ja natuurlijk, die kun hier in Nederland ook gewoon bij de Chinees bestellen. Maar proef dit traditionele Chinese gerecht eens in de stad waar het naar vernoemd is en je zult zelf oordelen dat dit is hoe het écht hoort te smaken.

6. Eet Lamprais zoals het bedoeld is
Geen afhaal, maar eten zoals het eten bedoeld is. Dat kan natuurlijk in Sri Lanka. Lamprais is een traditioneel curry gerecht verpakt in banenenblad. Wees even geen toerist maar leer koken zoals het gerecht is bedoeld van de echte Singalezen. Hieronder vast een voorproefje:

Reacties zijn gesloten.