Op vakantie met je smartphone

Met een oude, vertrouwde reisgids zit je tijdens je vakantie wel goed, maar er zijn altijd wel dingen die je mist. Daar komt je smartphone van pas. Welke apps zijn handig als je op reis gaat?

Het begint al bij het inpakken. Wat moet je nou niet vergeten? De app GetPacked biedt hulp. Hier kun je de ideale paklijst in bewaren op je iPhone. Wanneer je een aantal categorieën hebt ingevuld, stelt de app automatisch een persoonlijke inpaklijst samen. Alles wat je niet nodig hebt, streep je weg. De perfecte lijst blijft over en je vergeet nooit meer iets op reis.

Ga je met het vliegtuig? Dan is FlightTrack een handige app om te zien of je vlucht met vertraging of veranderingen heeft te kampen.

Eenmaal in het buitenland kun je dankzij je telefoon gemakkelijk vertalen. Er zijn talloze apps die dat kunnen. Teleac Talen is er één van, maar er zijn ook apps van Google. Als je de taal echt wil leren, kun je je wagen aan Duolingo, waarmee je zinnetjes en grammatica spelenderwijs oefent.

Als er op vakantie iets gebeurt, heb je wat aan SOS op reis. Alle verzekeringsmaatschappijen, autogarages, ambassades en plaatselijke alarmnummers in meer dan 200 landen zijn aangesloten op de app. De app komt van alarmcentrale SOS International.

Reacties zijn gesloten.