Tips voor de vakantiefotograaf

vakantiefotografieVoorbereiding voor je vakantie is het halve werk en daar hoort ook de voorbereiding op het maken van de vakantiefoto’s bij. Voor veel mensen is de vakantie namelijk hét moment om de camera weer tevoorschijn te toveren of om een nieuwe camera aan te schaffen.

De camera
De smartphone gaat bij veel mensen mee op vakantie en de camera ervan is van steeds betere kwaliteit. Je kan dus prima foto’s maken en deze direct delen met vrienden en familie op afstand. Wil je achteraf foto’s afdrukken, dan is het interessanter om een compact of spiegelreflexcamera mee te nemen. Het voordeel van de compactcamera is dat deze licht is en je er zonder veel moeite goede foto’s mee kunt maken. De spiegelreflexcamera is voor de echte fotoliefhebber. De mogelijkheden zijn eindeloos door de verwisselbare lenzen en ook zijn er meer mogelijkheden in de instellingen. Het nadeel is dat de camera vaak zwaarder is, zeker wanneer je meerdere lenzen meeneemt sleep je al snel een paar kilo mee.

Materiaal
Wanneer je een smartphone of compactcamera meeneemt heb je weinig meer nodig dan de oplader en eventueel een extra geheugenkaartje als je van plan bent heel veel te fotograferen. Bij een spiegelreflexcamera kan het interessant zijn om verschillende lenzen mee te nemen. Bedenk vooraf goed wat je nodig hebt, dat voorkomt dat je lenzen meesleept zonder ze te gebruiken.

Thuis, en dan?
vakantiefotografie1Na de vakantie belandt de camera met de foto’s er nog op direct week in de kast. Hoe sneller je de foto’s op de computer zet, hoe makkelijker het selecteren gaat. Je zit immers nog in de vakantiemodus. Eenmaal op de computer is het heel eenvoudig om online een fotoalbum te maken en te laten afdrukken of om van de mooiste foto’s een grote afdruk te bestellen. Eenmaal op de computer zijn de foto’s ook eenvoudig te delen met vrienden op sociale netwerken of in een online album.

Reacties zijn gesloten.