Top 10 stedentripjes volgens Lonely Planet

Mocht je nog van plan zijn een stedentrip te gaan maken en je hebt inspiratie nodig, dan komt dat goed uit. Lonely Planet heeft namelijk een Top 10 samengesteld van steden die de moeite waard zijn om dit jaar te bezoeken. Je hoeft niet eens per se ver weg: Amsterdam staat op nummer 2.

De Amerikaanse stad San Francisco voert de lijst aan. Lonely Planet roemt de stad om haar culturele mélange. Alle nieuwkomers zijn hartelijk welkom in de stad die beroemd is door de heuvels, aardbevingen en liberale politiek.

Onze eigen hoofdstad Amsterdam wordt door Lonely Planet geroemd en 2013 is volgens de website hét moment om de stad te bezoeken. “Amsterdam betovert reizigers altijd, maar het feestje wordt in 2013 wel héél mooi, dankzij alle jubileums in de stad.” Hiermee wordt bedoeld: 400 jaar grachtengordel, de heropening van het Rijksmuseum, het Concertgebouw is 125 jaar en Artis bestaat 175 jaar.

De lijst wordt gecompleteerd met Hyderabad, Londonderry/Derry, Beijing, Christchurch, Hobart, Montréal, Addis Abeba en Puerto Iguazú.

Reacties zijn gesloten.