Verdwaal nooit meer

Als reiziger kun je er natuurlijk voor kiezen om een all-inclusive zonvakantie te boeken, maar sommige mensen zijn iets nieuwsgieriger van aard. De reiziger die het land intrekt. Op verkenning gaat. Het land écht wel zien, weg van toeristische trekpleisters. Om niet helemaal ter verdwalen en voor tips en inspiratie, zijn reisgidsen een ideale oplossing. De belangrijkste op een rijtje.

Lonely Planet

De Lonely Planet reisgids bestaat dit jaar 40 jaar. Er zijn sindsdien honderden boeken uitgegeven en jaarlijks worden er zo’n zes miljoen van verkocht. In het begin waren de gidsen vooral populair onder rugzaktoeristen, nu is het ook bij groter publiek bekend. De boeken bevatten overzichten van bezienswaardigheden, overnachtingsmogelijkheden, restaurants en cafés. Lonely Planet is er voor heel veel regio’s op de wereld, ook minder bekende bestemmingen.

Baedeker

De Baedeker reisgidsen bestaan al sinds de 18e eeuw. Ze zijn vernoemd naar Karl Baedeker, die veel reisde en zo gidsen schreef. In de boeken staan veel plaatjes, kaarten en veel imformatie over cultuur. Alles staat alfabetisch geordend.

Marco Polo

De reisgidsen van Marco Polo zijn heel dun en erg beknopt. De gidsen geven genoeg informatie, zonder dat je een heel boekwerk door hoeft te spitten. De boekjes zijn vooral handig als het grootste deel van de reis al is geregeld en je wat aanvullende informatie mee wilt nemen. Er zijn edities voor landen en steden.

Berlitz

Als je een handzame reisgids zoekt, is Berlitz misschien iets voor jou. Ze zijn Engelstalig, maar heel handig om mee te nemen. Ook heel handig in gebruik. Navigeren gaat door kleuren en aan de cover zit een landkaartje vast. Naast bezienswaardigheden, hotels en restaurants, staan er ook praktische adviezen in.

ANWB

ANWB heeft zelf verschillende reisgidsen. Met de Ontdek-reeks schetst de ANWB actuele profielen van een gebied. Deze gidsen zijn geschikt voor individuele reizigers en mensen die wandelingen willen maken. In andere reeksen heeft de ANWB ook de ANWB Extra, voor de meer gangbare reis-  en stedengidsen.

 

Reacties zijn gesloten.